BRMT kurser och gruppaktiviteter

Skogsbad 4/6 2023

kl 13.30-16.00

2,5 h Ekströmmens Säteri

Vi gör en kort vandring till ett vackert skogsparti där vi njuter av naturens öppna famn. Vi öppnar våra sinnen och lyssnar, smakar, känner och tittar på allt som rymmer häri. Efter en inledande kroppsscanning med egenmassage ges en kort introduktion till skogsbadet. MIn guidning hjälper dig att komma till ro och möta naturen på dina vilkor. Vi avrundar dagen med att smaka på skogens örter, skapa med naturens mönster och färger i en enkel mandela. Kläder efter väder.

Enkel Lunch ingår för den som varit med på örtvandringen innan eller som vill komma i fin stämning innan skogsbadet. 12.30- 13.30

Örtvandring 4/6 2023

kl 9.30-12.00

2,5 h p Ekströmmens Säteri

Vi tar en långsam härlig promenad med ögonen på alla växter som finns framför våra fötter i markerna runt Ekströmmen. Vi lär oss mera vilka ätbara växter som finns i vår natur. Växter vi kan använda som föda och för att stödja hälsan.Vi letar vilda ätliga växter. Vi känner, smakar och luktar på samt pratar om hur de kan användas som sträkande, läkande och närande tillägg itll vår moderna kost. vi tillverkar ett enkelt örtsalt som avslutning och alla får med sig lite att ta med hem för att torka. Vi dricker ört vatten på några av de växter vi hittat och tillreder även ett enkelt örtsalt och en pesto. Den som vill kan stanna på lunch och fortsätta med skogsbad på eftermiddagen.Vi går igenom hur växterna kan användas för att stärka våra kroppar, få extra näring, vad man bör tänka på när man plockar och samlar växter, allamans-rätt och allemans-ettikett.

Lunch ingår för den som vill 12.30-13.30