Massage & Behandlingar  

Mitt fokus är att du som klient ska känna dig delaktig och lyssnad på. Jag har ett helhetstänk gällande människan och vår miljö. Vår fysiska kropp,  vårt känsloliv och vår mentala hälsa påverkar varandra. Immunsystemet, våra hormoner, alla våra organ och vårt nervsystem är en helhet som inte går att separera från varandra. Kropp, hjärta och hjärna är alla del i vårt mående. massage och andra behandlingar arbetar på flera olika plan, både direkt och indirekt reducerar den stress, påverkar vårt nervsystem och vår egen läkande kraft. 


Lymfmassage

Lymfsystemet är viktigt för vårt immunsystem och förmågan att göra oss av med slaggprodukter. Ett trögt  lymfsystem gör oss svullna och energilösa. Lymfmassagen är en mjuk men effektiv behandling som stöttar och stimulerar flödet av lymfvätska och bidrar till detox. Jag använder silikonkoppor, vibrationsmaskin med infravärme, Kinesiotape och andrar verktyg vid behov. Denna massage passar alla som upplever att de har svullnader i kroppen, de som har små eller stora ärr, celluliter, ödem, stabbig underhud, hud som sitter fast i underlaget,  svårigheter att gå ner i vikt, smärtproblematik, bensår, ärr efter operationer, trauman osv. En behandling tar ca 90 minuter beroende på kroppens status.


Koppning

Koppning lösgör effektivt förtätad bindväv och fibroser. Den teknik jag använder utgår från hur Lymfsystemet fungerar och med hjälp av kopporna kan mycket slagg forslas bort via lymfsystemet. Jag strävar efter flöde och inte efter att skapa blåmärken och stas i underhuden. Silikonkoppor i olika storlekar används och tekniken är en del i avancerad Lymfmassage. Parallellt med koppningen får klienten jobba med sin andning. Fokusområden är förtätad hud och även ärr. Vanliga problemområden är nacke, överarmar och armhålor, rygg, mellangärde, bäcken och ben. 


Klassisk svensk massage

Massage är både förebyggande och behandlande och välgörande på många olika plan.  Massage påverkar huden, musklerna och cirkulation av blod och lymfa. Massage ökar känslan av välbefinnande och påskyndar läkning. Det är en välgörande behandling för fysiska problem orsakade av snedbelastning, Statiskt arbete, spända muskler och dålig cirkulation. Lika välgörande kan det vara om man upplever stress och spänningar orsakade av emotionella och psykiska påfrestningar. jag gör sällan en ren klassisk massage utan anpassar efter individens behov och jobbar utifrån energibanoch och lymfflöden även här. 


Colonhydroterapi  

Att göra en grundlig rengöring av tarmen bidrar till förbättrad peristaltik, detox och välbefinnande. behandlingen avlastar leverns arbete, stimulerar och normaliserar tarmens rörelser, bidrar till avslappning och frigörande av spänningar främst i bålen och bäckenområdet. Alla organ och vävnader i kroppen påverkas av en tarm som inte fungerar optimalt.  Vattnet som tas upp genom tarmens vägg ger en välbehövlig återfuktning av vävnaderna så att slagg kan transporteras ut. Vid långvarig förstoppning kan en serie på tre tarmsköljningar få tarmen att börja fungera mera normalt.  Colonhydroterapin som jag utför är hygienisk och diskret. En behandling tar ca 100 minuter inklusive anamnes, massage, analys och rådgivning. Ges på Levande Föda Skeppsgården utanför Valdemarsvik. Tid efter överenskommelse.


Bindvävsmassage

Jag använder mig av bindvävsmassage som ett komplement till annan behandling men går mer och mer över till koppning som har visat sig minst lika effektiv men mindre smärtsam. Bindväv som är förtätad hindrar flöden av vätskor och energi. Genom att lossa på bindväven kan slaggprodukter föras bort och vävnadernas elasticitet ökar. Detta påverkar funktionen i vävnader och organ både direkt och indirekt.


Hot stone massage

Massage med heta stenar ger en djupgående effekt på kroppens vävnader och bidrar effektivt till djup avslappning. Värmen gör att musklerna snabbt slappnar av och blir smidigare, vilket bidrar till en effektivare och mer djupgående behandling utan smärta. Jag använder av naturen slipade basalstenar i mina massagebehandlingar för ökat välbefinnande. 

Jag använder dem integrerat i mina andra massagebehandlingar tillsammans med andra verktyg så som pinnar och koppor. 


Vietnamesisk Massage

Den vietnamesiska massagen bygger på teorin om Yin och Yang, Chi-flöden och meridianer. Jan trycker även på akupressurpunkter längs energibanorna. Jag stimulerar hud och  muskler på olika sätt för att hjärnan ska registrera olika obalanser och därmed bidra till läkning.  Massagen stöttar också självläkning genom att den bidrar till ökade flöden, öppnande av lederna mellan kroppens olika skelettben på ett behagligt sätt utan smärta. 


Vietnamesisk reflexologi

DIEN CHAN MULTIREFLEXOLOGY Denna behandlingsmetod är utvecklad av en vietnamesisk läkare och bygger bland annat på yin och yang och hjärnans förmåga att åtgärda obalanser. Med olika verktyg, värme och liniment stimuleras områden och  punkter framför allt i ansiktet som korrensponderar med de områden i hjärnan som styr de olika organen, nerverna och kroppsdelarna som klienten har obalanser i. Grunden är att stimulera reflexpunkter för våra utrensningsorgan och hormonella körtlar för att självläkning stimuleras.  En serie på tre behandlingar tre dagar i rad rekommenderas. 

En behandling tar ca 30 minuter. 


Bioresonans / frekvensterapi

Frekvenseterapi och biorensonans är något som har funnits länge, men som på senare tid vinner allt större erkännande i Sverige bland alternativterapeuter. Med den apparat jag har (Rayonex PS 10 ) kan jag undersöka näringsstatus, syra-basbalans, patogener, mikrober och andra stressorer som påverkar vår kropp, både på ett kemiskt och energimässigt plan. Obalanser i organ, nervsystem och celler är också möjligt att undersöka. Behandlingen sker med hjälp av ett brett spektrum av frekvenser, direkt eller i droppar eller piller. Utifrån resultaten rekommenderar jag t ex kosttillskott, förändringar i kosthållning, förändringar i boendemiljön och arbetsmiljön. 


Kraniosakral terapi

Den kraniosacrala terapin har sitt fokus från svanskotan upp till huvudet och ansiktet. Metoden är långsam och avslappnade. Jag bjuder in till stillhet och rörelsebalans i både hårda och mjuka strukturer. jag stöttar flödet av spinalvätskor och energier vilket bidrar till detox och självläkning. Med hjälp av varsamma lätta tekniker assisterar och följer jag vävnadsstrukturer tillbaka till ett normalläge där lugn och balans kan finnas. Behandlingen görs med klienten fullt påklädd på huvud, ansikte, nacke, bröstkorg, ryggrad och bäcken. Med inkännande handgrepp stöttas kroppen att släppa spänningar och korrigera låsningar. Huvudvärk, hjärntrötthet, tinnitus, muskelsmärta, problem med tarmar mfl besvär kan avsevärt förbättras.

Under  2022 ges 25% rabatt vid en behandlingsserie på 4 behandlingar. 


Ärrvävnadsbehandling

Pågående vidareutbildning

Du som vill få hjälp med störande ärr, oavsett ålder på ärret kan få behandling till 1/3 av priset. Sessionen tar ca 30-45 minuter /tillfälle och vi träffas minst tre gånger. 

Mer om denna effektiva och snabba metod: https://www.s.mstr-online.eu


Havening Touch Technique

Pågående vidareutbildning

Du som vill få hjälp med svåra minnen, fobier, ångest och andra trauman som hindrar för en trygg och lugn tillvaro, kan få behandling till 1/3 av priset. Sessionen tar ca 1 timme och sker via ZOOM eller som fysiskt möte. Vi träffas minst två gånger så att vi kan följa upp resultatet och lösa upp andra minnen och trauman som kommer fram.

Mer om denna revolutionerande terapi: https://havening.org/about-havening/overview