Behandlingar  

Mitt fokus är att du som klient ska känna dig delaktig och lyssnad på. Jag har ett helhetstänk gällande människan och vår miljö. Vår fysiska kropp, vårt känsloliv och vår mentala hälsa påverkar varandra. Immunsystemet, våra hormoner, alla våra organ och vårt nervsystem är en helhet som inte går att separera från varandra. Kropp, hjärta och hjärna är alla del i vårt mående. Massage och andra behandlingar arbetar på flera olika plan, både direkt och indirekt reducerar den stress, påverkar vårt nervsystem, våra flöden och vår egen läkande kraft. 

Lymfmassage

Lymfsystemet är viktigt för vårt immunsystem och förmågan att göra oss av med slaggprodukter. Ett trögt  lymfsystem gör oss svullna och energilösa. Lymfmassagen är en mjuk men effektiv behandling som stöttar och stimulerar flödet av fascial vätska, lymfvätska och bidrar till detox. Jag använder silikonkoppor, deep oscillation apparat, vibrationsmaskin med infravärme, Kinesiotape och andrar verktyg vid behov. Denna massage passar alla som upplever att de har svullnader i kroppen, de som har små eller stora ärr, celluliter, ödem, stabbig underhud, hud som sitter fast i underlaget, svårigheter att gå ner i vikt, smärtproblematik, bensår, ärr efter operationer, trauman osv. En behandling tar ca 90 minuter beroende på kroppens status.


Koppning

Koppning lösgör effektivt förtätad bindväv och fibroser. Den teknik jag använder utgår från hur Lymfsystemet fungerar och med hjälp av kopporna kan mycket slagg forslas bort via lymfsystemet. Jag strävar efter flöde och inte efter att skapa blåmärken och stas i underhuden. Silikonkoppor i olika storlekar används och tekniken är en del i avancerad Lymfmassage. Parallellt med koppningen får klienten jobba med sin andning. Fokusområden är förtätad hud och även ärr. Vanliga problemområden är nacke, överarmar och armhålor, rygg, mellangärde, bäcken och ben. jag använder koppning som del i min Lymfmassagebehndling eller som en fristående behandling.


Klassisk svensk massage

Massage är både förebyggande och behandlande och välgörande på många olika plan.  Massage påverkar huden, musklerna och cirkulation av blod och lymfa. Massage ökar känslan av välbefinnande och påskyndar läkning. Det är en välgörande behandling för fysiska problem orsakade av snedbelastning, Statiskt arbete, spända muskler och dålig cirkulation. Lika välgörande kan det vara om man upplever stress och spänningar orsakade av emotionella och psykiska påfrestningar. jag gör sällan en ren klassisk massage utan anpassar efter individens behov och jobbar utifrån energibanoch och lymfflöden även här. 


Käkledsmassage

Vid en käkledsbehandling går jag igenom igenom hela käkmuskulaturen, även muskler inuti munnen. Med hjälp av en rad olika tekniker kommer dina käkmuskler att masseras, töjas, pressurbehandlas och stretchas. Jag går även igenom nacke/hals och släpper på alla spänningar som kan uppstå från stress,  Den kraft som utvecklas mot tänderna kan bli mycket kraftig och kan ofta leda till tandgnissel och tandpressning. Båda dessa tillstånd innebär överbelastning av käkmusklerna. Musklerna tröttas fort och du får ont i käken kinderna och/eller huvudvärk. Det är vanligt att gnissla eller pressa tänder på nätterna. På morgnarna känner du dig stel och trött i käkmusklerna, och har även huvudvärk.

Redan efter en käkledsbehandling kommer du märka stor skillnad. De flesta upplever även en mycket stor förbättring av nattsömnen. 4-8 gånger rekommenderas, men detta är individuellt.

Bindvävsmassage

Jag använder mig av bindvävsmassage som ett komplement till annan behandling men går mer och mer över till koppning som har visat sig minst lika effektiv men mindre smärtsam. Bindväv som är förtätad hindrar flöden av vätskor och energi. Genom att lossa på bindväven kan slaggprodukter föras bort och vävnadernas elasticitet ökar. Detta påverkar funktionen i vävnader och organ både direkt och indirekt.


Hot stone massage

Jag har utvecklat mitt eget sätt att använda stenar i mina behandlingar. Jag har dem i mina händer medan jag masserar med olja och använder dem som verktyg. När en sten ligger stilla och värmer ett område jobbar jag under tiden med ett annat. 

Massage med heta stenar ger en mjukgörande effekt på kroppens vävnader och bidrar effektivt till djup avslappning. Värmen gör att musklerna snabbt slappnar av och blir smidigare, vilket bidrar till en effektivare och mer djupgående behandling utan smärta. Jag använder av naturen slipade basalstenar i mina massagebehandlingar. Lena, härligt runda och väldigt sköna att jobba med. 

Jag använder även stenar integrerat i mina andra massagebehandlingar om det finns ett behov/önskemål.


Vietnamesisk Massage

Den vietnamesiska massagen bygger på teorin om Yin och Yang, Chi-flöden och meridianer. Jag stimulerar även akupressurpunkter längs energibanorna och öppnar upp i lederna. Jag stimulerar hud och  muskler på olika sätt för att hjärnan ska registrera olika obalanser och därmed bidra till läkning.  Massagen stöttar på ett behagligt sätt självläkning genom att den bidrar till ökade flöden, öppnande av lederna mellan kroppens olika skelettben på ett behagligt sätt utan smärta. 


Vietnamesisk reflexologi

DIEN CHAN MULTIREFLEXOLOGY Denna behandlingsmetod är utvecklad av en vietnamesisk läkare och bygger bland annat på yin och yang och hjärnans förmåga att åtgärda obalanser. Med olika verktyg, värme och liniment stimuleras områden och  punkter framför allt i ansiktet som korrensponderar med de områden i hjärnan som styr de olika organen, nerverna och kroppsdelarna som klienten har obalanser i. Grunden är att stimulera reflexpunkter för våra utrensningsorgan och hormonella körtlar för att självläkning stimuleras.  En serie på tre behandlingar tre dagar i rad rekommenderas. 

En behandling tar ca 30 minuter. Kan enkelt kombineras med andra behandlingar för bättre effekt.


Bioresonans / frekvensterapi

Frekvenseterapi och biorensonans är något som har funnits länge, men som på senare tid vinner allt större erkännande i Sverige bland alternativterapeuter. Med det instrument jag främst använder (Rayonex PS 10 ) kan jag undersöka näringsstatus, syra-basbalans, patogener, mikrober och andra stressorer som påverkar vår kropp, både på ett kemiskt och energimässigt plan. Obalanser i kroppens alla organ, nervsystem och celler är också möjligt att undersöka. Behandlingen sker med hjälp av ett brett spektrum av frekvenser, direkt eller i droppar eller piller. Utifrån resultaten rekommenderar jag t ex kosttillskott, förändringar i kosthållning, förändringar i boendemiljön och arbetsmiljön.


Kraniosakral Osteopati

Den kraniosakrala terapin har sitt fokus från svanskotan hela bålen upp till huvudet och ansiktet men även andra delar av kroppen kan behandlas. Metoden är långsam och avslappnade. Jag bjuder in till stillhet och "space" där läkning kan ske. Metoden skapar rörelsebalans i både hårda och mjuka strukturer. Som kraniosakral terapeut stöttar flödet av spinalvätskor och energier vilket bidrar till detox och självläkning. Med hjälp av varsamma lätta tekniker assisterar och följer jag vävnadsstrukturer tillbaka till ett normalläge där lugn och balans kan finnas. Behandlingen görs med handpåläggning  med fokus på skelett, inre organ, hjärnhinnor och muskler mfl. strukturer. Med inkännande handgrepp stöttas kroppen att släppa spänningar och korrigera låsningar. Huvudvärk, hjärntrötthet, tinnitus, muskelsmärta, problem med tarmar m.fl. besvär kan avsevärt förbättras. Klienten är fullt påklädd under behandlingen.

Under  2023 ges 25% rabatt vid en behandlingsserie på 4 behandlingar. 


Lympha Touch

Du som vill få hjälp med stramande, hårda, knöliga och störande ärr, som hindrar flöden av vätskor och nervsignaler, som ger ödem, skapar stelhet och hindrar rörelse kan få behandling till halva priset.  Ärret behöver vara minst 8 veckor gammalt. Sessionen tar 30-50 minuter/tillfälle beroende på antal och storlek. Även förtätningar i bindväv och muskler p.g.a överbelastning kan behandlas på samma sätt.

Ärr kan orsaka olika problem i kroppen Ärr hindrar blod- och lymfflöde, försvagar muskler, minskar rörligheten och begränsar bindväven/fascian.Symptom som ärr kan ge: Smärta, nedsatt känsel, domningar, kyla, stickningar, stelhet, energilöshet, klåda och knölig bindväv mm. Alla ärr är ett trauma i kroppen och även rent psykologiskt / emotionellt kan ärret påverka oss.

Lympha Touch är skonsam och effektiv.  Resultatet är ofta ett slätare, mjukare och mer elastiskt ärr men ökad känsel, värme och generellt bättre mående på grund av det förbättrade flödet i kroppen.Det kan också göra att känseln kring ärret vaknar när flödet inte hindras. Behandlingen har effekt på äldre ärr också. Det viktigaste är att ärren ska vara läkta.


Havening Touch Technique

Du som vill få hjälp med svåra minnen, fobier, ångest och andra trauman och besvär som hindrar för en trygg och lugn tillvaro har hittat rätt. Denna behandling är lekfull, effektiv och snabb. med hjälp av arbetsminnesövningar och egenberöring på armar, händer och ansikte kan klienten frigöra sig från svåra minnen och andra mentala/emotionella trauman som är ett hinder i vardagen.  En Session tar ca 1 timme och sker via ZOOM eller som fysiskt möte. Vi träffas minst två gånger så att vi kan följa upp resultatet och lösa upp andra minnen och trauman som kommer fram. Elevpraktik.

Mer om denna revolutionerande terapi: https://havening.org/about-havening/overview

Genom en ökad cirkulation av blod och lymfvätska mjukas både muskler och vävnader upp så flödena fungerar bättre.